10 Не!Ща, с които Борисов да навие ПП-ДБ на коалиция

Apr 27, 2023     zhelyo     3196
Бойко Борисов се е нагърбил с нелеката мисия да навие ПП-ДБ да направят правителство. Не си вярват, не се харесват, но пусто държавата разчита на това, за да не се счупи или поне да не бъде под контрола на Румен Радев още много.

1. Да им даде ключ от вкъщи. Не спряха да го овикват за кюлчетата, пистолета и срещите в зайчарника с кого ли не. Борисов няма какво да крие от партньорите си, ако ще им се довери заедно да спасят България, затова може да им предложи ключове от своя дом и да ги покани когато си искат да се чувстват у дома си, като обещае уют, парапети и никакви перипетии кой кога влиза или излиза. И с кого.

2. Честен кръст. Възрастен човек да се кръсти и кълне, обещавайки да не бламира партньорите си, както стори с Реформаторския блок, би трогнало всеки и само коравосърдечен човек не би протегнал ръка.
3. Шарени балони. Ако им надуе по един балон с надпис "правосъдие", "Украйна" и "пет моста над Дунав", може да ги трогне. А ако извади от онея дългите балони, дето може да се сгъват в различни форми, ще може дори да ги зарадва с балонена каракачанка, за да им покаже, че кученца подарява не само на Путин, просто за тях ще има гумени.

4. Да им предложи брак. Човек се пази ерген за наистина специалните партньори. Или за хората, на които разчита да му бъдат евроатлантическо лице, заради което да не попадне в списъка Магнитски. Но с един брак ще се демонстрира такава жертвоготовност, прогресивност и желание да се управлява, че три дни ще ядем, пием и празнуваме.

5. Топка с автографите на Реал (Мадрид). Или екип с автографи на Челси. Със сигурност Борисов разполага с нещо от тоя сорт, поне собствен екип на Витоша (Бистрица) с неговия си подпис. Може да го даде на новите си коалиционни партньори, за да покаже, че е готов да се лиши от най-скъпото си официално притежавано нещо.

6. Да си направи татуировка с надпис ГЕРБ+СДС+ПП+ДБ=В.Н.Л. Всеобща Народна Любов. Все пак това ще е най-голямото мнозинство от доста време насам и така може да окуражи новите си партньори, че с тях няма да стане както с предишните му партньори.

7. Да се разходят по Шишман за сладолед, бири в градинка и до Мимаса за дюнери. Представителите на ПП-ДБ се славят като жълтопаветни хипстъри, които често демонстрират, че не са чужди на живота в центъра на столицата. Същевременно Борисов не е ходил на разходка в града, на който дълги години бе кмет и само се снима как ходи по 50-ина метра в разни села, докато влезе в местното читалище пред районния партиен актив. Едни бързи бири на Кристал може да покажат, че е народен човек и за жълтопаветниците.
8. Компрометиращи снимки и клипчета на себе си. Борисов може да трогне потенциалните си партньори, като им даде компромати за себе си, които те да ползват, ако ги подведе. Може дори под условие да им джироса къщата в Барселона, така щото да стане тяхна, ако не спази коалиционното споразумение.

9. Да ги качи на джипката. Видяхме през годините как с малко возене журналисти, кметове, лекари и общественици след едно кръгче в джипката му станаха най-лоялните сподвижници. Може би е от обаянието, може би е от возията, а може и да има нещо в ароматизатора. Джипката е важна за доверието.

10. Да спомене името Гешев. Това е в случай, че другите варианти не хванат дикиш и трябва да се стигне до крайности в симулирането на общи политически програми.

Ще има ли коалиция?

Избери отговор!
Край