10 Не!Ща, които са по-строги наказания за българските корупционери от списъка Магнитски

Feb 16, 2023     zhelyo     2189
Първата серия нашенци в Магнитския списък не доведе до особено осезаем спад на корупцията. Очакваме да няма много развитие и след втората инжекция на имена на държавници и държанки, разпределяли държавен ресурс между джобовете си.

Но Не!Новините не са медия, която всява депресивни нагласи, усещане за безсилие и репликите "Тука е така" и "Няма да се оправи тая държава" предизвикват алергично кихане у медия №37 в страната. Ето разкошни идеи как да се подсили Магнитски, за да има поне малко ефект.

1. Да вземат участие в реалити шоу по телевизията. Първият сезон на "Магнитски бури" вече има достатъчно участници, които ще трябва да живеят един месец във видинско село с по 2 лева на ден. Победител ще е този, който след един месец е спечелил най-много пари по честен път, а наградата ще е да му се признае, че може да изкарва пари, без да краде.
2. В именията, купени на занижени цени или с пари с неясен произход, да се настанят гъсеници, скакалци и паяци за ядене. Хубаво е човечеството да има евтин източник на протеин, но още по-хубаво ще е да ядем щастливи буболечки, живяли в луксозни условия.

3. Автомобилите им да бъдат облепени в забавни стикери. От тия много тъпите смешки от сорта на "Щом четете тоя надпис, значи караваната с децата се е откачила по пътя" или "Като не искаш да се качиш в колата, като ти бибитна, раждай деца на някой психически уравновесен!"

4. Парите в банковите им сметки да бъдат превалутирани в жълти стотинки. ОК, задръж си милиардите, но във формата на тонове жълти стотинки, като дори за един обяд в ресторант да трябва да мъкнеш чувал за картофи вместо портмоне на Луи Витон.

5. Влизането в списъка Магнитски да носи по 3% собственост във футболния Левски. Ако друго не може да ги стресне, то поне нека през 3 месеца да са на среща с феновете на сините и да се потят как да излъжат, че нещата хем са зле, хем има надежда да се оправят.

6. Новите апарати в градския транспорт да не приемат плащане с дебитните им карти. Като не треперят от българските съд и прокуратура, да треперят от контрольори.
7. Да трябва да гледат веднъж седмично филмите на Максим Генчев, за да затвърдят лоялността и родолюбието си към България. Американците викат, че крадат пари от народа, но това ще е по-поносим факт, ако гледат с трепет патриотичните филми на един от блестящите български умове, знаещи истинските причини зад трагичните земетресения в Турция.

8. Да се запознаят с Бойко Борисов. Той не ги познава и е евроатлатник, подкрепящ САЩ. Нека да отидат при него, малко да ги смъмри, да ги стегне и най-вече да ги окуражи да се поправят.

9. Да направят стендъп комедия. На сцената пред народа със смешки в рамките на поне един час санкционираните да се опитат да върнат откраднатото под формата на добро настроение и народна усмивка.

10. Справедлив съдебен процес и адекватни присъди. Да, това е някаква тотално нереалистична идея, но все пак това са Не!Новините и поне тук може да се напише такова изопачаване на реалността.

Какво ще последва?

Избери отговор!
Край