10 начина да влезем в Шенген

Jan 18, 2024     zhelyo     2261
Калъчат ни се австрийците, чупертят се. Па така, па иначе. Алоу, немската Македония, когато шоп е газил из европейските земи свободно, вашите предци още са откривали огъня в пещерите си, страхувайки се от старопланинските лъвове. Ето как ще влезем не по въздух и вода, ами всячески в Шенген. И тежко му оногова, който понечи да ни спре.

1. Да ни анексира Лихтенщайн. Те са в Шенген и като част от тях и ние ще сме в Шенген. Бонус е, че по този начин ще избегнем неминуемото срамно падане на футбол от лихтенщайнския национален отбор, ако се паднем с тях в една квалификационна група.

2. Да се впишем в Wikipedia. Всеки може да я редактира. Дописваме България една нощ и на другата сутрин - юруш към Шенген. Спират ни на границите, ама ние казваме, че сме в Шенген, ето, вижте, даже ни има в Wiki-то. Не може да спорят с интернет.
3. По любов. Любовта не може да бъде спряна. Питайте Ромео и Жулиета. Не можете да ги питате, защото те са в Шенгенска Италия. За да ги стигнем, трябва да се вдъхновим от тях и да влезем по любов там.

4. Само да питаме нещо. Имаме хитър трик за предреждане на опашка от 10 смъртноболни и 15 ревящи бебета с температура пред кабинета на личния доктор. С него се уреждаме с VIP обслужване с предимство.

5. В резервната гума на турски ТИР. Колко неща са влезли в Шенген така, една малка, мъничка, мъндзарка, нюню България ли да не може?

6. С висок скок. Ние сме роднини на Стефка Костадинова. Ако се засилим, можем да прескочим всяка ограда, бариера, стена. Орбан ще се види в чудо от скачащи българи. 

7. По газова тръба. Австрийците смучат от тръбата на Путин и не ги грее, че не е шенгенска. Ако им се пуснем по нея, ще им доставим и газ, и зеле, и летните гуми на колите, че ни пречат в мазетата и трябва да ги складираме някъде. 
8. Със Съдебен спор. Жоро Игнатов звъни на Шенген. Така и така, България вика, че не я приемате, а имала право от памтивека да е в Шенген. Шенген, леко пиян и засрамен, почва да псува, но се усеща, че го дават по телевизията. Събират се съседи, става врява. Някаква Германия вика, че България е циганка, склонна към кражби и проституция, но България влиза на шамари, плюе и вика, че Великобритания като се напие, идва на нашите курорти да повръща и да щипе евтини наркотици. Нищо не се решава, но е забавно и от някъде се чува музика.

9. По въздушно-капков път. Едно хубаво, рязко, сюрпризиращо, идващо от недрата на човешката душа балканско кихане, дето се чува през 9 планини в 10-то, през 9 морета в 10-то и през 9 въздушни пространства - чак до Исландия. Такова кихане, дето стресира, всява респект, надяват се да не са се заразили с нещо, но се възхищават на мощта и отварят границите си, за да проветрят.

10. Вижте в първия брой за тази година на Прас-Прес.

Как ще влезете в Шенген вие лично?

Избери отговор!
Край