10 класически детски приказки със спешна нужда от осъвременяване

Jul 6, 2023     zhelyo     2988
Децата се пулят срещу класическите сюжети и нищо не вдяват. Нужно е да се пипнат - някои леко, други по-обстойно. Ето предложения за редакции:

1. Житената питка. Тя вече е безглутенова и поради липсата на здравината, придавана ѝ от този протеин, тя се разпада при излизането си и приказката свършва внезапно. 

2. Патиланско царство. Писмата от Патилан до драгия му Смехурко трябва да бъдат оформени като чат във Viber. Баба Цоцолана вече няма да има "възтежичка ръчичка", която да "пада" припряно по главния герой, защото насилието срещу деца не е прието, а само ще сменя джендъра на децата.
3. Грозното патенце. Като порастне, не се превръща в красив лебед, а в опърпана мисирка, имаща проблеми с килограмите. Повежда кампания срещу бодишейминга и става герой в очите на всички невзрачни птици, най-вече на чавките и пъдпъдъците.

4. Карлсон вече няма да живее на покрива, защото е опасно. Той ще живее в таванско помещение, преформатирано на жилище, защото е привърженик на алтернативния лайфстайл и хипстър, който е разменил чорапите си и е прилично телесно позитивен, а не прилично дебел.

5. Малката Русалка се бие с микропластмаса в световния океан, след като е загубила най-добрите си приятели в битката със замърсяването.

6. Спящата красавица. За да не се създават нереалистични очаквания сред децата, след събуждането ѝ спящата красавица ще има отвратителен дъх, много гурели и чорлава коса. Чак след две кафета и едно акане, тя ще е придобила приемлив вид.

7. Хензел и Гретел. В новата версия симпатиите ще са към вещицата, която полудява, защото е на кето диета, но живее в къща от сладки работи, които я изкушават. Затова решава да похапне двете деца, но те не проявяват разбиране и я бутат в печката, след което са глобени за отделяне на фини прахови частици заради изгарянето ѝ.
8. Ние, врабчетата се променя на Ние, гълъбите, защото вече няма много врабчета и децата се чудят за какво става дума.

9. Хари Потър не научава магия и магическият свят е завладян от Волдемор. Това е така, защото го домързява да учи и дава на ChatGPT да му пише домашните по вълшебни отварни и черни магии.

10. Войната на таралежите логично ще се преформатира във Специализираната военна операция на таралежите, като ще се пренапише така щото да се даде и гледната точка на другата страна - на искащите вместо игрище да има гаражи. 

Имат ли нужда от пипане приказките?

Избери отговор!
Край