Кои са най-добрите марки ловни дрехи?

Jul 25, 2023     zhelyo     1054
Ловът е изключително популярно хоби, което изисква подходяща екипировка и облекло. Неотдавна ловните дрехи се ограничаваха до основни камуфлажни модели, но днес се превърнаха в една изключително специализирана област.

Какво включва правилната екипировка и кои са най-добрите марки, предлагащи дрехи за лов?

Какво включва ловната екипировка?

Екипировката включва внимателно подбран набор от облекла и аксесоари, които имат за цел да предоставят максимален комфорт и безопасност на ловеца. Това са
 • дрехи – в зависимост от климатичните условия и средата, включват изолирани якета и панталони, устойчиви на вода и вятър, както и облекла в камуфлажни цветове, даващи възможност на ловеца да се слее с околната среда;

 • обувки – трябва да осигуряват комфорт, толина, влагоустойчивост, стабилност и опора по време на дълги разходки по неравни терени;

 • ръкавици – важно е да предлагат гъвкавост на действията;

 • шапки и шалове – защитават главата и лицето от студ и вятър, а моделите с козирка предпазват очите от слънчевите лъчи;

 • раници и чанти – трябва да са удобни за носене и да осигуряват бърз достъп до съдържанието им;
 • очила – предпазват очите от UV лъчи, вятър, прах и други елементи. Има и модели със специални лещи, подобряващи контраста и яснотата на виждане;

 • аксесоари – това може да са камуфлажни покривала, гривни за часовник, колани и др.

 • Защитата и безопасността на ловната екипировка са от ключово значение. Тя трябва да предостави защита от всякакви външни елементи и потенциални опасности, допълват експертите от онлайн магазин за оръжия Zarimex. Наличието на ярки цветове като оранжево или жълто може да помогне на ловеца да бъде видим от другите, което е особено важно по време на сезона на лов.

  Кои са водещите производители на ловни дрехи?

  Има множество висококачествени марки ловни дрехи, които произвеждат разнообразни продукти, включително зимни и летни облекла, както и такива за различните видове лов. 

  Нека погледнем някои от водещите марки по света:
  1. Filson (САЩ)

  Американският бранд Filson е водещ в индустрията, като предлага разнообразни продукти, съобразени с всякакви условия и нужди. От здрави, водоустойчиви якета до удобни ризи и панталони, от нея ще намерите всичко, което ви трябва за комфортен и успешен лов.

         2. Sitka (САЩ)

  Със своя уникален и иновативен дизайн, Sitka предлага модели, които комбинират функционалност и стил. Изключителното качество на материалите и детайлното изпълнение я правят предпочитан избор сред много ловци.

         3. Европейски марки със силно присъствие: Verney Carron и Percussion
  Verney Carron и Percussion са водещи европейски марки, които произвеждат ловни дрехи за всички сезони. Те предлагат висококачествени продукти, които са изключително удобни, защитаващи и са практични за всякакви условия.

         4. Nordic Heat и Northern Hunting (Дания)

  С фокус върху издръжливостта и комфорта, Nordic Heat и Northern Hunting предлагат продукти, които ще ви държат топли и сухи в най-тежките климатични условия. Те също така осигуряват идеална комбинация от модерен стил и функционалност, като Nordic Heat предоставят и дрехи с нагряване чрез батерии.

        5. Harkila и Seeland (Дания)

  Датските брандове Harkila и Seeland са марки на един и същи производител, специализирани в предлагането на висококачествени продукти за лов. Предоставят широка гама от облека, обувки и аксесоари, отговарящи на нуждите на любителите на активния живот на открито.
  Изборът на правилната марка ловни дрехи е важна стъпка в подготовката. Независимо дали сте професионален ловец или просто любител, качествените предложения може значително да подобрят вашия опит. 

  Имайте предвид, че добрата екипировка е от ключово значение за успешния лов. Затова, изберете марка, която е известна с качеството и надеждността на своите продукти.

  Край