Йовчев праща полицаи да учат ново висше, преодолява университетската автономия

Nov 26, 2013     zhelyo     3723
Редови полицаи ще бъдат командировани да учат висше в различните ВУЗ-ове из София, за да се оправдае присъствието им на територията на университетите занапред. 


Така министър Цветлин Йовчев пожела да парира крикиките към него, че полицията вече неколкократно е нарушила Закона за висшето образование, присъствайки на територията на Софийския университет и Художествената академията.


"Нали студентите може да са си в университетите? Няма проблеми, ще запишем полицаите в първи курс, така че да може да си щъкат на територията им и да проверяват документите на колегите си, да ги снимат и да им бъркат в чантите" - разкри плановете си Йовчев.
Най-голям се очаква да е напливът към Факултета по журналистика и масови комуникации, тъй като е сред най-близките до Парламента, а масовите комуникации заблуждават открай време кандидат-студентите, че ще дебатират важнотии, докато си пият ракийка.


Междувременно стана ясно, че гражданските отряди ще поемат репресивните функции на МВР на територията на университетите, докато бъдат приети полицаите като студенти в тях.


zhelyo

Да имат ли право да ползват пищови полицаите-студенти?

Избери отговор!
Край