Измама: Забавяща стареенето екскурзия около черна дупка за зрители на Interstellar

Nov 17, 2014     zhelyo     5535
ПРЕСЦЕНТЪРЪТ НА МВР - Нова измамна схема, в която се взимат парите на суетни хора, искащи да забавят своето стареене с пътуване близо до събитийния хоризонт на черна дупка, вдъхновени от сюжета на филма Interstellar, разкриха от МВР.


Над 34 зрители на филма са броили на все още издирвания измамник по над 12 000 лева с обещанието за екскурзия, която да се възползва от относителността на времето спрямо скоростта на движение и различната сила на гравитацията, заради което в холивудския хит главният герой се оказва 124-годишен с визията на 30-40-годишен.


"Исках да остана по-млад от децата си, за да мога да им се лигавя и да ги тормозя, за да видят те. Но се оказах измамен и без спестявания" - споделя една от жертвите, докато друга разказва, че е искала да влезе в черната дупка, да попадне в 5-пространствена симулация и да размества собствените си вещи със задна дата чрез гравитационни смущения.
МВР апелира хората да не се връзват на това и да не си мислят, че е здравословно да се ходи около черни дупки, защото не били добре осветени и може да ви обере нелегален емигрант.


В същото време хора, гледали филма, разказват, че са усетили времето почти да спира по време на протяжните квази-философщини на героинята на Ан Хатауей относно това каква фундаментална сила е любовта, като след филма са се почувствали с 98 години по-възрастни и са открили, че Вселената е самотно място, към което трябва да се адаптират без емоционалната тежест именно на любовта.


zhelyo

Как тече времето, докато четете Не!Новините?

Избери отговор!
Край