Третият мандат на Радев останал при руски шпионин от изгонените

Jul 13, 2022     zhelyo     3594
ДОНДУКОВ ДВЕ - Президентът се оказа в нестандартна ситуация при поредната процедура по извъртане на мандати за съставяне на правителство, преди да се стигне до предсрочни избори.

Държавният глава се оказа в патова ситуация да се надява правителство да се реализира с втория мандат на ГЕРБ, след като първият не бе изпълнен и от Пълна промяна го върнаха.

"Ситуацията е деликатна. Румен Радев неслучайно беше срещу гоненето на руските дипломати, тъй като у тях има негови работи, сред които е и третият мандат" - споделя съветник на президента, пожелал анонимност и получил я благодарение на заличаването на архивите с досиетата на ДС в началото на 90-те.
Без трети мандат конституционалната процедура не може да бъде изпълнена и съответно не може да се състави кабинет или пък да се премине към свикване на избори и съставяне на служебно правителство, което обрича настоящия кабинет на оставане на власт.

Ако няма кабинет с втория мандат, изходите са два - или настоящото правителство да остане, въпреки че е нежелано и вече от почти месец е в оставка, или руските шпиони да бъдат върнати с молба да донесат мандата.

За кого би бил третият мандат, ако се върне?

Избери отговор!
Край