Томислав Дончев подаде оставка: Опитах да променя нещата отвътре. Уви, не успях

Jul 30, 2020     zhelyo     53278
СОФИЯ - Вицепремиерът Томислав Дончев подаде оставка заради записа на разговора му с премиера Борисов, който бе публикуван вчера.

"Този разговор, макар и неформален, бе разговор между премиер и вицепремиер. И не говорехме за мачове или жени, а за политики, политически опоненти, реакция и отношение към протестиращи български граждани. Не мога да крия, че този разговор не е изключение, а за съжаление е по-скоро стандарт" - обяви политикът.

Дончев признава, че макар в записа да не се чува дали премиерските тон и отношение към темите му импонират, той е длъжен да постъпи като западноевропейски политик и да се оттегли.
"Опитах се да променя нещата отвътре и наистина вярвам, че през годините работех за България. Но не мога да скрия дори от себе си, че нивото в управленските ешелони на страната спада с всяка изминала минута. Няма как дори да се престоря, че повечето от настоящите ми колеги в Министерски съвет са меко казано посредствени" - допълва мотивите за оставката си вицепремиерът.

Относно бъдещите си планове Дончев обясни, че е рано да прави планове, но изрази надежди да се развие в аспект, различен от това да бъде грамотен и интелигентен параван на гротескното, пропиващо се все повече и повече в българската политика.

"Във време на масово носене на маски маските паднаха. Безсилен съм в тази си позиция, а сляпата партийна лоялност не струва повече от името ми" - призна той.
 

Правилна постъпка ли е това?

Избери отговор!
Край