Спортната министърка била първо поколение експериментален робот на БАН

Apr 14, 2014     zhelyo     8782
БАН, СОФИЯ - Спортният министър Мариана Георгиева била експериментален хуманоиден робот, разработен от Българската академия на науките за нуждите на политическата представителност у нас.


"Няма смисъл да крием повече, съмненията нарастват с всяка публична изява на R237-Z или както ви е известен роботът - Мариана Георгиева. Да, тя е първо поколение полит-киборг" - разкрива проф. Стефан Чурки.


Според създателите на робота, бъгове в речевия модул били причината Георгиева да говори с 67% по-малко смисъл и с 38% повече витиеватост от средностатистическите политици у нас.
Засега Георгиева била единственият робот на отговорен пост в българската политика, но било планирано до 2020 всички министерски, депутатски и водещи позиции в държавните агенции да бъдат заети от роботи, за да се избегне нужда от търсене на нови и нови лица, които да вършат абсолютно същата посредствена работа, както тези от предишните мандати.


Проф. Чурки се закле във фамилното си име, че Людовик Местан не е робот, просто бил от онези хора с досадна и престорена помпозност на речта.


zhelyo

Приемате ли заместването на човешкия фактор в политиката?

Избери отговор!
Край