След снимките: Затвор и за съобщаване на неудобни вести

Jan 7, 2014     zhelyo     3695
Наред с предвидения затвор за снимане по протести, известен като "закона Иво Божков" управляващите са предвидили сходни наказания и за съобщаването на неудобни за статуквото вести.


Новините за кадрови скандали, несполучливи политики, престъпни деяния или неясни мотиви за определени властови решения ще трябва да бъдат съгласувани с PR-ките на засегнатите институции, за да не нанесат удар по общественото доверие към тях.


"Ще го онагледя - може да напишете, че Делян Пеевски е успял мъж. Не може да напишете, че косвено с различни схеми притежава близо 100 скъпи имота, освен ако сам не е решил да се похвали" - разясниха от парламентарната комисия по обновяване на НПК.
Неудобни вести без съгласие ще може да изнасят лоялните към властта медии, които ще низвергват определени личности, когато те се окажат неудобни за властта, без да се налага да се допитват до въпросните личности дали написаното е вярно, каквато си бе практиката и досега.


В затвора ще попадат целите редакционни екипи на изданията, публикували неудобни за властта новини, а не само авторите и отговорните редактори.


zhelyo

Прави ли са така да ограничават информацията?

Избери отговор!
Край