След Apple Мъск предупреди и потребителите на поща в АБВ за заплахата към сигурността им при възможна интеграция с OpenAI

Jun 12, 2024     zhelyo     1987
Илън Мъск продължи да изразява опасенията си за киберсигурността на милиарди души по света, като отправи предупреждение към потребителите на българската пощенска услуга АБВ поща относно потенциални рискове за сигурността при евентуална интеграция с OpenAI.

След като вчера отправи критики към Apple заради обявеното партньорство с компанията, в чието създаване самият той участваше преди, Мъск насочи вниманието си и към потребителите на АБВ, призовавайки ги да бъдат нащрек за заплахите към съдържанието в имейлите им.

"Взеха гласа на Скарлет Йохансон, ще ви вземат и паролите за регистрации в сайтовете за игра на белот и магазини за пазаруване. Да не кажете, че не съм предупредил" - написа той в българска фейсбук група, като отприщи вълна от коментари сред разбирачи, които взимат страна за и против използването на АБВ.
Той обяви, че е в начален етап на създаване на своя услуга за поща с вложена операционна система, която ще бъде базирана изцяло в Китай, за да бъде възможно най-сигурна и свободна.

"Изкуственият интелект прикрива естествени интереси. Издал съм декрет никой да не може да си пуска музика от iPhone в Tesla-та, нито да си преглежда пощата, за да не стане фал" - допълва Мъск в коментар след въпроси на други членове в групата, опитващи се да го впечатлят с бизнес идеи.

Притеснявате ли се за информацията си?

Избери отговор!
Край