Сарафов погна корупцията: Гърция подкупвала българи с евтино и изгодно

Jun 29, 2023     zhelyo     3146
В НЯКОЯ ОТ ВИЛИТЕ НА РОДАТА - Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов заяви, че Гърция е извършила тежко престъпление срещу България.

Според временен обвинител №1 южната ни съседка е подкупвала български туристи с добри условия и изгодни цени в курортите си, по този начин източвайки милиарди български левове от родната икономика. Той нарече това “неприемлива форма на корупция” и обяви, че ще започне разследване на случая.

Сарафов каза, че има доказателства, че гръцките хотелиери и ресторантьори са предлагали на българите ниски цени, добро отношение, спокойствие и чистота. Той добави, че това е нарушило конкуренцията на българския туристически пазар и е нанесло щети на бюджета на страната.
"Такива цени и условия в България получават само политици, висши магистрати и други, вербувани от Осемте джуджета. Това са цени за наши хора. Как така Гърция ще приеме всички българи за наши хора, има нещо гнило" - гневно е лицето Борислав Боби Сарафов.

Той обясни, че ще изпрати запитване до гръцкото правосъдие за сътрудничество по случая и ще поиска обяснение за поведението на гръцките фирми. Той предупреди, че ако не получи задоволителен отговор, ще предложи на правителството да въведе санкции срещу Гърция.

“Ние не сме колония на Гърция. Ние сме свободна и независима държава. Ние имаме право да защитаваме интересите на нашите граждани и бизнеса. Ние няма да позволим да ни манипулират с пари и сладки думи”, заключи Сарафов.

 

Как ев Гърция?

Избери отговор!
Край