Родители на абитуриенти масово заработиха в IT сферата, за да могат да поканят родата на кръчма

Apr 21, 2023     zhelyo     6540
В следващите редове може да се натъкнете на завишени нива на продуктово позициониране, но и отговор на въпроса как може да отпразнувате завършване на средно образование на потомството си, без да се лишите от бъбрек.

НА НОВО РАБОТНО МЯСТО - Традицията да се събере цялата рода на кръчма по повод това, че отрочето е ходило 12 години на училище става все по-скъпо занятие.

Не спират да растат и разходите за рокли, костюми, прически, нов силиконов бюст и подарък старо Ауди, произведено когато рожбата е била в първи клас, но обирите на банкомати често не водят до повече от 15 000 лева приход, който би бил крайно недостатъчен за нуждите.
Затова и експертите съветват - кариерно преориентиране в сферата на информационните технологии, където майките и бащите на абитуриентите ще могат по достоен начин да осигурят незабравимо преживяване за семействата си.

"Запoчнах на една от най-търсените и добре платени позиции в IT сферата е DevOps Engineer. Демек съм специалист, който трябва да разбира от MySQL/Mariadb бази данни, облачни услуги и ELK monitoring stack, но айде да не влизаме в подробности, че почнахте да припадате. В общи линии  тези технологии позволяват по-бързо и ефективно доставяне на софтуерни продукти и услуги до клиентите, и повече пари, с които да викнем и оркестър за абитуриентската на синковеца" - споделя 48-годишният Гроздан за новото си поприще, с което ще направи бал-мечта на сина си Джейдън-Станой.

"Бърз кредит за целия абитуриентски масраф ще го изплащам чак до пенсия. По-добре да се стегна малко, да придобия малко нови умения и да отида да ги изкарам тия пари, работейки в офис с хубави тоалетни и нормално работно време, вместо да ходя в Швеция на малините" - споделя майката на 19-годишната Кайра Ървева.

Преориентирахте ли се към айти сектора?

Избери отговор!
Край