Радев: Ще платим тройно за F-16, но стари раздрънкани самолети на Украйна няма да дам

Mar 24, 2023     zhelyo     4057
ДОНДУКОВ 4000 ₽ - Президентът обяви категорично, че не може да подкрепи да се дадат старите МиГ-ове на Украйна и не може да бъде купен с отстъпки за нови американски самолети.

"От всички оръжия, които няма да дадем, самолетите най-много няма да ги дадем. Моите другари-летци на какво ще летят? Тепърва и тях да ги учим на американски самолети ли?" - разпалено обясни бившият шеф на бойната ни авиация.

Според него няма логика да се търси и икономическа изгода, като призова нацията да не се вторачва в истории как Словакия или Полша заменят старите си оръжия за нови по стандартите на НАТО.
"Да, тройно по-скъпи самолети звучат като добър план, докато нашите стари, полуработещи и раздрънкани машини няма да отидат в Украйна. Защото, както знаем, колкото по-скъпо, толкова по-добре!" - категоричен бе Радев.

"Защо да продаваме метално боклук, когато можем да го оставим да ръждее спокойно у нас? Ще направим мечешка услуга на Украинците, а и Путин може съвсем справедливо да ни изтряска с атомни бомби" - коментира възторжено проф. Атанас Мъдрошиев, експерт по въпроси на отбраната и професионален комуникатор с извънземни.

Това решение на президента подпомогна и международния ни авторитет. Нашите западни съюзници, без да искат, признаха, че България е държава с голямо чувство за хумор и неподправена ирония. 

"Аз съм Румен, името ми почва с РУ. Ако бях Сашо, сигурно щях да мисля другояче. Българите се държим за Русия, просто е." - допълни държавният глава, гледайки в захлас клипчета как народът тачи Чиченица, а не някой каубой например.

Каква е ориентацията на Румен Радев?

Избери отговор!
Край