Общинският съвет: Има безплатно изкачване на Витоша в Google Street View, няма нужда да има лифт

May 29, 2024     zhelyo     1101
МОСКОВСКА 33 - Столичният общински съвет реши да не похарчи 150 милиона евро за изграждането на нов лифт до Витоша. В решение, което без съмнение ще бъде посрещнато с въздишка на облекчение от данъкоплатците, съветниците изтъкнаха, че Google Street View предлага напълно безплатно изкачване до върха.

С това решение се цели не само спестяването на сериозна сума пари, но и намаляването на човешкото присъствие в планината, което често се характеризира с „небрежно осиране“.

Според анализатори, това не само ще запази чистотата на природата, но и ще насърчи гражданите да използват технологиите за виртуални разходки вместо да натоварват и без това задръстените с хора туристически маршрути.
„Защо да инвестираме в инфраструктура, когато Google вече е свършил цялата работа? С няколко кликвания можете да се насладите на красотата на Витоша, без да се изправяте пред опасността от изкълчен глезен или да се чувствате като единственият наивник, който си събира боклука,“ заяви един от общинските съветници, който предпочете да остане анонимен, защото не работи нещо кой знае колко престижно.

Някои граждани изразиха опасения, че това решение ще доведе до намаляване на физическата активност сред столичани, но съветът уверява, че те винаги могат да цъкат разходка в гугъл, докато вървят на пътека във фитнеса, възползвайки се от мултиспорт картата, осигурявана им от работодателя.

В заключение, Столичният общински съвет подчерта, че новата стратегия не само ще спести пари, но и ще направи Витоша по-достъпна за всички – дори за тези, които не обичат да се отделят от дивана си.

Защо толкова зор да се ходи на Витоша?

Избери отговор!
Край