Протестиращи: Употребата на радикални протестни методи е ограничена до минимум

Nov 21, 2013     zhelyo     3579
След като вчера министър Цветлин Йовчев обясни, че МВР употребява минимално физическа сила по време на протестите, от своя страна митингуващите обявиха и същото за себе си.


160-дневните протести според извършващите ги били еталон за неагресивното поведение, като те припомнят, че участващите в тях поддържали площадите и улиците чисти, докато партийните и автобусните митинги оставяли след себе си кочина. 


"За разлика от колегите в съседна Гърция ние сме свели коктейлите Молотов до абсолютната нула, а когато е жега - подаряваме на полицаите бутилки с вода" - обявиха участниците от продължаващия като колумбийски сериал #ДАНСwithme.
Въпреки редица провокации, протестиращите обявиха, че ще продължат с практиката си да избягват физически сблъсъци, като дори изразиха готовност да налеят бетон около парламентарните заграждения, така че да се избегне рискът те някога да бъдат премахнати.


От МВР влязоха в процес на анализ дали това становище идва от спонтанни или организирани протестиращи, преди да го одобри и похвали или обяви за акт на тероризъм.


zhelyo
 

Спонтанна ли е охраната на новата Андора - охранителната зона около Парламента?

Избери отговор!
Край