Политици от водещи партии са арестувани за гавра в избори с народ със специални образователни потребности

Apr 6, 2023     zhelyo     3407
СТРАНАТА - Българската полиция е задържала десетки лица за гавра на публично място със стотици хиляди хора със специални образователни потребности, съобщи пресцентърът на МВР.

Някои от задържаните са известни в социалните мрежи с различни прякори, но други са по-анонимни и непознати на широката публика, въпреки тежката злоупотреба с хиляди беззащитни наши сънародници.

До ареста се стига след като от Централната избирателна комисия публикуваха финалните данни на преференциите и гласуването от неделя, като според органите на МВР много от резултатите са доказателство за това как хора с неясно или тъмно минало водят за каишка бедни и страдащи от различни ментални увреждания хора за житейска каишка.
Районните прокуратури в страната се самосезираха и образуваха досъдебни производства за хулиганство, но е възможно да има обвинения и в блудство, принуда и отвличане. Изясняват се причините за извършване на деянието, въпреки че са очевидни - влизане в Народното събрание.

Пред Не!Новините кандидат-депутат с над 4000 преференции сподели, че е бил заплашен, за да участва в изборите.

"Бях поканен от лидера на партийната ни организация в града да участвам в изборите, да създадем фурор и скандалност в мрежите. Изобщо не съм предполагал, че става въпрос за народ с психически проблеми, за народ със специални потребности. Не се чувствам виновен, бях принуден. От партията заплашават хората с бой, когато не съдействат на техните инициативи", допълва задържаният.

Би Ти Ви съобщава, че след разговора момичето е отведено за справка в полицията. Според самата Емили причината не е клипът, а фактът, че имала да получава някакви документи за нарушения с тротинетката.

Пред журналисти задържаните твърдят, че народът сам е поискал да участва в тяхна подкрепа, защото им било фен, а и са му платили скромна сума.
От Българския хелзинкски комитет излязоха с позиция, според която престъпни деяния на основата на увреждане или такива, възползващи се от увреждането като уязвимост на жертвата, следва да се признават като т.нар. "престъпления от омраза", т.е. престъпления с дискриминационен елемент и политиците, гаврили се с умствено разтревожения народ, трябва да бъдат арестувани и разсъблечени под колоните на входа на Министерски съвет.
 

Какво мислите за ситуацията?

Избери отговор!
Край