Прас-прес: Международното положение избира на втори тур в неделя какво следващото правителство на България

Mar 30, 2017     zhelyo     5507
След първия тур на парламентарните избори българският народ определи парламентарно представените формации. Тази неделя пък предстои на междунардодното положение да излъчи схемата, по която да бъде съставено правителство.

 
Прас-прес, както винаги досега, работи с най-щателните и педантични социолози, с чиято помощ за първи път родната аудитория ще бъде запозната в реално време с нагласите на великите сили. Какви формации и коалиции са възможни? Чия дума би надделяла и коя чужда страна държи козовете в ръкава си за излъчването на правителство в 44-ото Народно събрание?
 
ЕС
 
Разединението в ЕС се засилва и от вътрешния дебат какво трябва да е родното правителство. Ангела Меркел вече е загубила тръпката си към Бойко Борисов и не е тайна, че тя бе готова да го замени с Марешки. Но сега ще трябва да се надява французите да я подкрепят за коалиция ГЕРБ-ДПС-Марешки, така че да има шанс да държи под влажно око най-малкия коалиционен партньор. Французите пък не са фенове на Марешки, тъй като той не си купува Пежо и Ситроен, а други, скъпи коли, които не са 99% пластмаса. Унгария пък настоява Борисов да излъчи Агент Николай Георги Марков за премиер, тъй като се щипкали с Орбан един път.

Великобритания
 
Макар и формално част от ЕС, дружината на Тереза Мей и баба ѝ Елизабет Две е самостоятелна в гласуването на правителството на България. Поради нощните напикавания, които Дейвид Камерън още изпитва след визитата си на Бойко Борисов преди време, лидерките на Обединеното кралство държат правителството да бъде оглавено от Корнелия Нинова. Съществува обаче условие -шефката на БСП да се откаже от идеята си за разплод на българския народ, тъй като на Острова се опасявали от поредната многомилионна вълна българи, заради които 43 милиарда поляци, пакистанци и нигерийци ще останат без социални помощи.
 
 
Русия

 
Путин, както винаги, държи най-силните козове. Силна е вероятността той да заплаши Борисов и Нинова да съставят заедно кабинет, тъй като в противен случай можел да насъска шуменския трол от Facebook за 2 минути да публикува 30 000 статии, че са дебели. От друга страна нещата за Путин в световен мащаб напоследък се случвали толкова добре, че обмислял да поразпусне малко и за майтап да подкрепи правителство, оглавено от Волен Сидеров.
 
 
САЩ
 
Администрацията на Тръмп е обект на разследване за връзки с Русия и не смеят да пратят дори SMS до Кремъл за опорни точки какво да мислят за обстановката в България. От Демократическата партия пък са се събрали на един площад и плачат, че умерената опозиция ДРОМ не е в парламента...
 
Пълния материал прочетете в брой 3 на Прас-прес!
 

zhelyo

Коя велика сила е най-големият фактор?

Избери отговор!
Край