Ограждат паметника на съветската армия с бетонен саркофаг

May 22, 2015     zhelyo     6405
СОФИЯ - Столична община е публикувала днес решение, според което паметникът на съветската армия ще бъде обграден с бетонен саркофаг, от типа на този, който охранява авариралия 4-ти енергоблок на АЕЦ Чернобил.


Причината за заграждането на монумента е оплакване от страна на руското посолство във връзка с продължаващите вандалски прояви. Бетонният саркофаг се явява най-добрият компромисен вариант между двете враждуващи групи в България - едните, които искат паметникът да бъде демонтиран и преместен в музей на социалистическото изкуство и тези, които искат да бъде обновен и ремонтиран.

Саркофагът не само ще предпазва хората от опасно падащите отломки на паметника, но и противниците му няма да го виждат и ще спрат да се дразнят. Освен това той ще позволи монументът да бъде запазен за бъдещи времена, когато политическият климат ще е достатъчно благоприятен за ремонтирането му.
"Победата на съветската армия е вечна", сподели привърженик на запазването на паметника, който желае да остане анонимен. "Но демокрацията е временно явление, което е съществувало само през последните сто-двеста години. Сигурен съм, че някой ден внуците на някогашните членове на БКП и на служителите на Държавна сигурност ще бъдат достатъчно смели, за да могат да отворят отново паметника - този път за вечни времена".

Агент Звезделин

За какво е този паметник?

Избери отговор!
Край