Русия обяви, че е предприела тактическа ядрена катастрофа в АЕЦ Запорожие

Sep 12, 2022     zhelyo     8894
ЕНЕРГОДАР - Министерството на отбраната на Русия обяви днес, че е предприела тактическа маневра, свързана с инициирането на ядрена авария в Запорожката АЕЦ. 

Говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков каза, че реакторите на централата са изключени, защото електричеството, генерирано от тях стигало до Харковска, Донецка и Луганска област, където силите на руската армия извършват залъгващи маневри.

"Целта е намиращите се временно под контрола на Военнните сили на Украйна населени места да останат на тъмно, така че украинците да се уплашат и да си тръгнат, защото ако няма ток, животоподдържащите системи в болниците няма да работят и това не е приятно" - допълва генерал-лейтенантът.
Датчиците за радиационния фон на централата са изключени, защото в момента са изпратени по курирер до семейството на бурятски военнослужещ, заедно с климатик, тостер и дъска за гладене.

Опасност за цивилното население и силите на Руската федерация и съюзническите ѝ републики няма, като евентуалните радиационни излъчвания биха засегнали само нацистите от Киевския режим и англосаксонските им господари.

 

Има ли опасност за България?

Избери отговор!
Край