Въвеждат се задължителни гейбракове след Нова година

Dec 30, 2015     zhelyo     4795
СТРАНАТА - Еднополовите бракове стават задължителни от следващата година. За нарушителите се предвижда наказание от 1000 лв глоба и до 2 години затвор за повторно нарушение.


Новият закон влиза в сила от 1-ви януари 2016 година. Мярката е в отговор на зачестилите кампании и протести. С този закон изпреварваме, страни като Холандия и Франция, където еднополовите бракове са просто разрешени, но не и задължителни.

 
 Не е ясно кой орган ще упражнява контрол върху браковете на населението. Към момента огромното мнозинство от сънародниците ни са сключили граждански брак с лице от другия пол.
Същевременно има много двуполови двойки, за които не се води статистика. За улеснение ритуалните зали в цялата страна ще работят денонощно. Двойките мъж-жена ще могат да се развеждат чрез интернет платформа, директно от телефон или таблет. Допуска се и директно сключване на еднополов брак без съгласие на бивш партньор от другия пол, както е при смяната на мобилен оператор или личен лекар. 


 За сключилите гей брак до края на март следващата година се предвиждат данъчни облекчения, както и томбола с много награди.


Сериозен журналист

Бихте ли сключили гей брак?

Избери отговор!
Край