“ДУМА” припомни и как се е празнувало, преди да избият и низвергнат част от родата ви след 9-ти

Jan 6, 2014     zhelyo     4743
Левият официоз, който в навечерието на Нова година с носталгия припомни за възвишеното чревоугодничество на социалното равенство, което поне на одобрена от ЦК хартия е било налично преди 10-и ноември, публикува и историческа препратка към празниците преди 1944-а.


Времената, когато част от семействата ви все още е обработвала земи, развивала е производство и услуги и дори не е била пратена в затвор, само задето е имала предприемачески дух, също са припомнени с нескрита сълза не едно и две очи на вестникарската редколегия.


Изданието припомни за това как през коледно-новогодишния период цели фамилии са се събирали, без една част от родата да страни от другата част заради включилата се след 9-и септември извънредно мощна пропагандна машина, разделила обществото и до днес на галеници на комунизма и такива, дето трябва да се радват, че е имало мандарини веднъж-дваж.
В заключение материалът припомня и как се е празнувало преди падането под Турско робство, а също и преди приемането на колониализаторското християнство, когато се е жертвопринасяло куче в малък семеен кръг, а на скромна трапеза се създавали опорни точки за дискредитирането на славяните като по-слаби войни и любовници.


От редакцията на вестника обещават и материал за това как ще се посреща Нова година занапред - в която трудовият българин, презадоволен от факта, че има работа в една от около трите големи родни корпорации, ще може да отделя веднъж годишно една втора от заплатата си, за да послуша кротко чалгичка и да се върне обратно към съня си.


zhelyo

Как празнувате вие?

Избери отговор!
Край