10 Не!Съвета: Как да прекараме Коледа и Нова година евтино!

Dec 23, 2015     zhelyo     11535
Коледа е ежегоден празник, който социумът е определил като голям. Подготовката за него започва още през септември, когато в моловете спират да въртят летните хитове и започват с кофти интерпретации на джингълбелсове, за да минат метър с въртенето на едни и същи 5 песни, създадени да предизвикат в мозъка ви онази реакция, която ви кара да харчите пари за щуротии.


Не!Новините не продава нищо коледно, затова и ще изпитаме наслада, ако ви помогнем да минете тънко и респективно подринем устоите на този празник. Ето как:


1. Празнувайте на село. Там има прасе, туршия и ракия. В замяна може да занесете дар от града - напоени с парфюми безплатни тестери от някой козметичен магазин и да излъжете баба си, че може да си носи цяла седмица подмишниците.
2. Не оставяйте колата си на платен паркинг, а я паркирайте в мола. Гаранция, че дори да я откраднат, тя няма да излезе от там поне до Ивановден и ще я настигнете на около 40 метра от паркомястото.


3. Не купувайте подаръци. Така ще спестите от опаковка.


4. Ако някой ви пита за подаръците, обяснете, че сте се объркали и сте помислили, че сега е Великден, а не другия светъл християнски празник.


5. Разкрийте на децата си истината за Дядо Коледа. Няма по-евтино от детските сълзи.


6. Крадете това, което ви трябва или искате. Christmas is for sharing, както казват досадните хора, от които си заслужава човек да открадне накит, автомобил, лични данни.
7. Кактусът в хола ви спестява елха. А ако се боцнете няколко пъти по него и изчакате кръвта да съсири, ще имате малки червени играчки по него.


8. За Нова година вместо пиратки може да посетите някоя локация за бракуване на боеприпаси у нас. Доста по-зрелищно е дори от фойерверките в Лондон.


9. Запишете се в Ислямска държава. Там боеприпасите за Нова година ще са безплатни. Също така няма да са китайски, а български, което е патриотично.


10. Обявете се за руснак и отбележете Коледа на 7-и януари. Обяснете, че всичко трябва да е извънредно скромно, защото популярният у нас празничен модел е разхитителен и капиталистически.zhelyo

Какво ще правите със спестените от тези приказни съвети пари?

Избери отговор!
Край