Местни избори 2023 - Втори тур (Предварително по минути™)

Nov 3, 2023     zhelyo     2081
Време е да си турим и втория тур и независимо дали подхождаме към изборното квадратче с тикче, хиксче или кликче, да си доизберем представители в общинската власт. Или да не си, ако цялото това нещо го касират.

Ето как може би ще протече тази неделя.

03:21 - ЦИК - Внезапен екологичен порив сред избирателната комисия връща ползваните на първи тур бюлетини в секциите, за да се гласува на гърба им, където е празно. По този начин няма да бъде изсечена още една гора, за да могат 20% от избирателите да гласуват невалидно.
04:29 - ЦИК - Монтират се педали и динамо към всяка от машините, така че като толкова искат, гражданите да си захранват с електроенергия машините сами, а не да лочат от училищните сметки за ток.

07:00 - СТРАНАТА - Изборният ден започва, като представителите на секционните комисии са спали средно по час и двайсет минути между двата тура, защото до предния ден са предавали протоколи от предната неделя.

07:37 - БЛАГОЕВГРАД - Гражданин подава сигнал за измама, след като не успява да разбере как така миналата седмица бюлетините са били повече и по-дълги, а сега има само две опции за кмет. Човекът се чувства измамен и настоява всички да бъдат арестувани.

08:13 - ТЕЛЕВИЗОРА  - Репортерите вече са направили първи включвания от навсякъде, за да кажат, че изборният ден е започнал нормално и без напрежение. Разбира се, има точно едно място, на което машината не се е задействала и е трябвало да чакат 10 минути човек с чук и правилната псувна, за да я отпочне.

09:14 - СОФИЯ - ДАНС разпраща свой доклад по Viber-а на всеки българин, в който се посочва, че изборите на човек са предварително определени и за доказателство прилага линк към статията за Детерминизма в Уикипедия.
10:02 - ЦИК - ЦИК този път не се връзва на ДАНС и избирателната комисия се позовава на Съотношението на неопределеност на Хайзенберг, според който позицията и импулсът на дадена частица не могат да бъдат определени едновременно, ерго свободна воля.

11:09 - СТРАНАТА - Оказва се, че философският задълбочен спор между двете институции е сценарий на PR фирма, наета в рамките на деня да изчисти имиджа им на технически некомпетентни идиоти с мозъци, колкото фъстък.

11:17 - ХЮСТЪН, ТЕКСАС - Асен Василев успява да гласува, но не става ясно за какво. Важното е да се упражни правото.

12:23 - ВАРНА - Гласоподавателка иска машината да бъде изнесена навън, докато тя гласува на хартия. Причината е, че според нея машината може да действа като психотронно оръжие и да подмени мозъчните ѝ импулси, така щото тя да гласува против волята си, а сетне да ѝ изтрие спомена от това злодеяние. От секционната комисия отказват с твърдението, че машината вече е превзела ума на дамата и се опитва чрез нея да избяга навън, за да играе баскетбол в училищния двор.

13:41 - ПЛОВДИВ - За балотажа в Пловдив не е купен нито един глас. Това може да го прочетете само в Не!Новините, защото не е вярно.
14:21 - ЦИК - Избирателната активност към 14:00 е отрицателна, понеже в няколко секции в Сливен е духнал вятър и бюлетините са излетели навънка, което е отменило правото на глас на хиляди, а досега в цялата страна са гласували стотици.

15:30 - РАЗГРАД - Започва мачът Лудогорец - Крумовград. Номерата на гърбовете на играчите са покрити с лепенки, за да не се счетат за агитация. Резултатът и часовникът не се показват по телевизията, защото може да се приемат също за внушаване на номера на кандидати.

16:37 - ТЕЛЕВИЗОРА - Показват журналистическо разследване за купени гласове, но не казват къде и за кого, с което това разследване е полезно като зрънчо - хапнеш нещо, глътнеш нищо.

17:15 - МОСКВА - Путин пак умира и временно темата е изместена от втория тур, но отново възкръсва и вниманието се връща над битката за общинска власт.

18:65 - СИК - Представителите на секционните изборни комисии са изключени от Международния олимпийски комитет, тъй като за да издържат тази седмица, че и до предаването на чувалите след полунощ, са ползвали забранени стимуланти.
20:00 - ТЕЛЕВИЗОРА - В нито едно студио не е Андрей Райчев, който да каже как всъщност стоят нещата. Това води до автоматично касиране на изборите и насрочване на нова дата.
 

Ще гласувате ли?

Избери отговор!
Край