Столична община организира коледен маратон "И почваме да бегаме, бате"

Dec 18, 2018     Касандър     3682
СОФИЯ - Столична община ще организира предколеден маратон под наслова "И почваме да бегаме, бате".

Засега няма точна дата на събитието, но се предполага че това е част от новата маркетингова стратегия на общината да не дава дати на завършване, докато поне една десета от служителите ѝ не са запознати със значението на думата "срок".

Предполагаше се, че спортното събитие има за цел да притъпи вредното влияние, което замърсения въздух в София наложи върху столичани.
Оказа се обаче, че истинската цел е "да се покаже на гражданите, че от всеки един проблем може да се избяга, стига да имаш възможност", заяви на вид напълно незаинтересован служител на общината, но облечен в приятен костюм.

Маршрутът започва от Народното събрание, където символизмът се крие в това, че можеш да избягаш от отговорност. След умел преход по кривите улички в центъра, маратонците трябва да преминат през Графа, където естествено бягането ще бъде с препятствия.

За оцелелите бегачи, крайната точка е НДК, където ще се опитаме да избягаме от срама на нашето европредседателстване. Финишът е обозначен с лента, така че първият достигнал маратонец ще трябва да реши хитра загадка от ескейп стая и да намери чифта ножици, които да даде на Бойко Борисов, който удобно ще чака непосредствено преди нея.

Маратонът, разбира се, ще спечели премиерът, защото така е правилно и трябва да се дава пример.

Столична община очаква събитието да има голямо медийно отразяване както от родни, така и от арабски и мексикански медии. Наличието на умни, издръжливи и качествени хора, които да участват в маратон ще бъде гарантирано чрез начина на кандидатстване, заради които желаещите да се запишат ще трябва да посетят и попълнят няколко документа в НАП и НОИ.

Правилно ли е да се бяга за здраве?

Избери отговор!
Край