Летни бригади с висока добавена стойност предлагат от БСП

Oct 3, 2018     БаналенКекс     3407
ПозитаНОВО 20 – Добре познатото бригадирско движение от миналия век се завръща в нов законопроект на опозицията. Лидери от всички цветове на българската политика се обединиха около идеята някой друг да свърши тяхната работа.

За много българи днес бригадите са светъл спомен от миналото, изпълнен с бране на домати, строене на железници и разврат в комсомолските редици. Всичко това може да се промени с новата проекто-програма от лагера на червените.

„Толкова хубави неща са произлезли от тия бригади“ – споделя почти през сълзи Корнелия Нинова, „що релси са положени, що комсомолки забременени..ех...“.
Иновативната стратегия на социалистите включва систематично вкарване на млади специалисти, напуснали страната, за краткотрайни организирани акции. Геният на новата бригадна система обаче се крие в квалификациите на модерните комсомолци. Мотивирани от неистовият успех на аутсорсинг услугите в България, политиците смятат да използват сходен подход за разрешаване на належащите предизвикателства пред администрацията.

„Тия младите за физически труд не стават, пък и няма смисъл в днешно време. Всичките са със някакви новоизмислени професии – маркетинги, бизнес анализатори, програмисти.“ – неочаквано в подкрепа на инициативата (и членоразделно) се изказа Валери Симеонов, „ Дайте да ги впрегнем да свършат нещо полезно...примерно една бригада програмисти спокойно могат да ни направят електронното правителство.“

Това е само едно от направленията, включващи още подобряване на имиджа на страната пред туристите и заменяне на НАП с 3-ма второкурсници, карали стаж в лондонска банка. Препятствия пред новата програма разбира се има. Все още се обсъждат наказателните мерки, които ще се прилагат на скатаващите се. Сред предложенията бяха публикуване на тийнейджърски снимки в Държавен Вестник и променяне на латинския запис на имената в паспорта с нещо, още по-абсурдно от сегашното.

Бригада в кое направление първо?

Избери отговор!
Край