Контра-протестът извади подписка срещу окупирането на кораба Радецки

Nov 12, 2013     zhelyo     5711
В София се проведе ден на контра-протести днес пред президентството, като хора с различна степен на истерия отново поискаха оставката на Росен Плевнелиев, повтаряйки че той не е успял да ги обедини.


Събралото се двуцифрено множество повтори апологетичните мантри към правителството на Пламен Орешарски и заклейми студентите-окупатори, като извади една подписка на пасажерите от кораба Радецки, превзет от Христо Ботев и неговата чета на 29 май 1876 година. Контра-протестиращите пожелаха така да проявят приемственост с контра-движението отпреди близо 140 години.


"Ето подписката, започната от капитан Дагоберт Енглендер, чийто кораб е бил политизиран от тези ботевисти! Пасажерите са били против промяната на курса и ползването на кораба за други, освен за пътнически цели!" - заяви с извънредно напрягащ патос една от около 3-мата участници в контра-протеста, имащи право да говорят пред медиите.
В подписаната от 11 човека декларация се заклеймяват преоблечените като градинари четници и се пита реторично дали с такива актове на вандализъм над чужда собственост България ще постигне промяна на властта си.


Същевременно мнозина са подкрепяли акцията на Ботев, но медиите в тогавашна България също са били настроени в полза на властта, та са потривали ръце 3 дни по-късно.


zhelyo

За или против присвояването на плавателния курс на кораби за политически и конспиративни цели?

Избери отговор!
Край