IT-секторът колабира, програмисти заформиха опашки да получат акъл от чички и тетки във Facebook

Feb 26, 2024     zhelyo     3144
ОБЛАЦИТЕ - Най-светлите умове на IT индустрията в България, изправени пред свиването на сектора, намаляването на заплатите и масовите съкращения, обръщат поглед към необятните пространства на социалните мрежи в търсене на спасение.

Софтуерни инженери от всички краища на страната заформят виртуални опашки във Facebook, Instagram и TikTok, готови да погълнат всяка мъдрост, излъчена от кибичещите по цял ден многознаещи, но полуграмотни чичовци и лели.

Тези нововъведени ментори, известни със своята способност да разрешават всякакви световни проблеми от уюта на своята дневна, сега са обсадени от вълни от бивши софтуерни инженери, уеб разработчици и системни администратори: "Дайте ни от своята безгранична мъдрост! Не ви слушахме, когато казвахте, че балонът на виртуалния ни безсмислен труд ще гръмне, но се наиграхме!"
Офисите на IT компаниите, веднъж шумни от клавишно тракане и кликания на досадникa, дето държи да няма безшумна мишка, сега ехтят от тишината на опустошението, докато бившите им обитатели търсят утеха в коментарите под постове за загадъчни лекуващи всичко билки и анализи за предстоящия до месец разпад на САЩ.

В този нов свят, където кодът преклони глава пред народната мъдрост, едно е сигурно: отговорите на всички въпроси се крият някъде между съветите за оптимизация на SQL заявки и рецептите за домашен катък и лекуване на гонорея с негасена вар.

 

Има ли колапс на IT-сектора?

Избери отговор!
Край