Фандъкова: София изведнъж се напълни с толкова народ, коли и презастрояване

Dec 7, 2021     zhelyo     6059
СОФИЯ - Столичнят кмет Йорданка Фандъкова обяви изненадата си, че в придвижването из София с никой транспорт метод не е особено приятно.

"Ми то изведнъж се напълни с народ. Едно време имаше къде да се паркира, къде да се пешеходи, а сега - гъч!" - сюрпризирана е заемащата поста от 2009 г. насам.

Тя и ръководената от нея община не можели да бъдат винени за това, че европейската столица прилича на Мумбай, а единствените тротоари, върху които няма паркирали коли са тези, чиито плочки са опасно изровени и някой може да си надере картера.
"София я заля цунами от население, след като я превърнах в един проспериращ, модерен и вдъхновяващ град. Как иначе ще си обясните желанието на всеки втори от село да си купи гипсокартонена кутийка за 200 000 евро в квартал, построен по проект, нарисуван от пияно дете с пастели върху стената?" - попита риторично Фандъкова.

Тя допълни, че проблемите с растежа на София навътре без адаптиране на инфраструктурата на града ще бъдат решени като из ведро и внезапно, също както са се пръкнали.

Защо София расте навътре?

Избери отговор!
Край