Паметникът на съветската армия ще стане пътуващ атракцион

Dec 16, 2014     zhelyo     4183
СОФИЯ - След като паметникът пред НДК ще бъде преместен в Южния парк, за да отвори място за нещо смислено, друг полемичен монумент в столицата ще бъде демонтиран от сегашното си място и ползван за пътуващ атракцион.


Столичният кмет Йордан Кафандъкова обяви, че Паметникът на съветската армия ще бъде местен из града, а на по-късен етап - и из страната, като ще престоява по седмица-две на различни места.


"Символното значение на ПСА е полемично, но практическото му значение е ясно - млади хора пият бира на този паметник. Имаме нужда от това младите хора да дружат помежду си, да се забавляват и да останат в България, затова ще го разпратим този паметник по кварталите, за да може всички да се възползват от него" - споделя Кафандъкова.
Обществото на русофилите, както и техните опоненти, искащи демонтирането на паметника, изразиха смесени чувства, защото едновременно паметникът ще бъде и демонтиран, и запазен, което предразполага да бъде боядисван от повече хора, но и шансът да се организира среднощна акция по боядисването намалява, защото ще бъде местен.


"Само да не ми го изтипосат в градинката пред нас, че децата там играят, а и паркирам колата там" - сподели леко скептичен гражданин от крайните квартали.


zhelyo

Искате ли ПСА в квартала си?

Избери отговор!
Край