Ексклузивно интервю с Иван Гешев: Бях под прикритие, дойде моментът да се окажа читав

May 15, 2023     zhelyo     6844
Главният прокурор Иван Гешев даде първото си интервю след внезапното решение на шестима прокурори от ВСС и лидерите на ГЕРБ и ДПС активно да започнат кампания за свалянето му от поста. За атентата, за предателството, за борбата между мрака и светлината и кой ще победи - един искрен разговор с един искрен човек.zhelyo: Г-н Гешев, как сте?
Иван Гешев: Здравейте, благодаря за трибуната и възможността да отговоря на всички въпроси, които ме вълнуват. Как се чувствам? Освободен. Не от поста главен прокурор, все още (смее се). Освободен на поста главен прокурор. Освободен да завърша започнатото и да сразя мафията. Знаехте, че аз съм един обикновен административен ръководител, но това беше прикритие.


zh.: Какво прикривахте?
ИГ: Прикривах много хора. На високо ниво, на средно ниво, на ниско ниво. Но това не беше, за да им угодя. Господ не ме бе изпратил, за да може да спинкат със златни кюлчета завинаги. Аз бях под прикритие, внедрих се сред тях, научих тайните им, събирах информация. И дойде мигът да завърша мисията си.
zh.: Каква е мисията Ви?
ИГ: Да оправя България. Преди години, когато се возех на таксита, а не на НСО, чувах болката и отчаянието на българите. Съсипаха я тая държава и няма да се оправим. Това бяха изводите им. И ехтяха в ума и сърцето ми. Затова съставих коварен план да стана едно от най-доверените лица на мафията, да стигна до този пост, преструвайки се на удобен, който може да опрасква когото трябва, но да може и да лъска имиджа и да отървава когото трябва. Дойде моментът да сваля маската си и да се окажа читав!

zh.: Инсценировка или истински опит за убийство бе взрива до автомобила?
ИГ: Ако бях някакъв калъф да се возя с Опел или Дачиа, сигурно щях да съм мъртъв. Господ здраве да си дава, че ме защити заедно с бронировката на лимузината ми. Разследването е в напреднала фаза, не искам да изнасям още данни, но израелският експерт и мой приятел и ми донесе лично джанката. По нея има отпечатъци и знам кой е поставил експлозива. Не му се сещам името, едно от момчетата, с които се запълва бройката при игра на карти в Банкя е, когато няма хора. 

zh.: Бяхте в САЩ за няколко седмици след атентата. Какво беше целта на вашето посещение и с кого се срещнахте там?
ИГ: Занесох прахчета от Гигинци за черния дроб на Джо Байдън. Човекът е на години и му трябват илачи, за да се поддържа здрав, а както знаем, афроамериканският дроб е сърцето на другите органи. С моите приятели от Държавния департамент и ФБР се забавлявахме на цирка, който се разиграваше тук. Те знаят всичко за всички и ми помогнаха да събера мислите си. Медицинската марихуана помага много за творческата концентрация.

zh.: Мнозина рязко се отрекоха от вас - Сарафов, Борисов, прокурори от ВСС и Апелативната прокуратура?
ИГ: Да, предателствотото е мащабно, явно са надушили какво следва. Но топлината в душата ми е, че вашата медия както и другата престижна агенция ПИК сте зад мен. Когато хората, които носите светлината и истината, сте зад мен - значи съм на прав път.

zh.: И какъв ще е вашият път?
ИГ: Искам един ден, когато спра да съм главен прокурор и да ме вози НСО, като си хвана такси, да ме посрещне усмихнат човек и да каже "Ей, оправиха я тая държава. Благодаря Ви, г-н Гешев, ще ви закарам на половин цена!". И аз да си платя цялата сметка и даже да му оставя два лева бакшиш.
zh.: Как ще оправите България?
ИГ: Ще дам път на истината. Народът заслужава да чуе кой, какво, колко и кога. Сега ще ви оставя една флашка и се надявам в следващите часове да дадете един хубав шер във фейсбук на съдържанието ѝ. Аз ще кача и в замунда една компилация с видеа, че са доста гигабайти. А колегите от МВР да подготвят арестите за VIP гости. Че е грехота да се занимаваме само с кокошкари и тротинеткаджии, време е за пилета и джипкаджии (смее се, не спира да се смее, излиза му даже сополче, което го разсмива още повече.)

zh.: Изключително е как запазвате такова самообладание и висок дух след всичко, на което сте подложен. И за финал какво бихте си казали, ако бяхте Бог?
ИГ: Ако бях Бог и имах възможност да срещна Иван Гешев, ще кажа "Иване, дано ми простиш, че при тебе изсипах целия пакет със смелост и интегритет, та ти създават малки главоболия".

Ще оправи ли България Гешев?

Избери отговор!
Край