Държавата отпусна 300 млн. за оздравяването на ЦСКА, Левски, скоро и КТБ

Sep 18, 2014     zhelyo     4499
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ - За да сондира обществените нагласи относно държавна помощ за източвани от години фирми и предприятия, задлъжнели заради което, държавата обяви своите намерения за оздравяването на ЦСКА.


"Проведохме разговори с главния акционер Александър Томов и той ни увери, че през последната година клубът е погасил повечето си дългове, наследени от Титан. Но то се е видяло, че ще оздравим КТБ, рекохме да хвърлим и няколко милиона за оздравяването на ЦСКА, което ще ощастливи далеч повече хора" - сподели финансовият министър от служебния кабинет Порожанов.


Предвижда се средствата да се ползват за купуването на разиграващ халф, който за разлика от Маркиньос да може да ходи, без да се налага някой да му подсказва как, още 283 седалки за Сектор Г и да се платят предстоящите лагер-лагер и половина в бъдещите подготвителни междусезонни лагери.
За да няма разделение на нацията, държавата предвижда да даде и 100 милиона на Левски, за да измаже новия сектор А на стадион Георги Аспарухов с нещо повече от гела на Иво Тонев.


Освен за бездънните ями, известни като български футболни отбори и банките, финансирали срастването на бизнес и държава, създаващо вредни за икономиката монополи и вредни за обществото олигархични зависимости, държавата ще раздаде и няколко милиарда лева на случайни хора, за да имат какво да си харчат.


zhelyo

Какво искате да ви оздрави държавата в личен план?

Избери отговор!
Край