Бойко Борисов привика българския премиер да му даде обяснения за карикатурата на Чавдар Николов

Apr 13, 2016     zhelyo     16959
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ - Бойко Борисов привика спешно премиера на България, за да му даде обяснение как така в национален телевизионен ефир се е появила карикатура, асоциираща го с мутра.


Недоволството на лидера на ГЕРБ идва заради 16-секунден клип, излъчен по NOVA, в който Борисов е вее знаме от свинска опашка наред с Динко от Ямбол. По-късно тя бе свалена от сайта на телевизията, а профила на карикатуриста Чавдар Николов във Vbox7 стана недостъпен.


"Ще го попитам министър-председателя на България как би се чувствал на мое място, ако бяха пуснали по една от популярните телевизии негова карикатура, в която личността му е сведена до примитивен селяк в анцуг наред с други криминално проявени" - закани се Бойко Борисов, отхвърляйки тезата, че това може да се случи дипломатически скандал.
Премиерът не бе открит за коментар, като според слухове в момента обхожда границите на България с джипката, за да джоби друговерци и да защитава православието.


Преди седмица турският премиер Реджеп Ердоган привика посланика на Германия в Турция, за да получи обяснение за сатирична песен по негов адрес, излъчена по немския телевизор.


zhelyo

Защо свалиха карикатурата?

Избери отговор!
Край