Отлагат провеждането на футболното първенство за догодина, мачовете пречели на футбола

Jul 12, 2017     zhelyo     5546
БФС - Началото на сезон 2017/18 на Първа Професионална Лига на родния футбол, предвидено за идния уикенд, бе отложено за догодина.


Това соломоновско решение прие БФС, съгласувано с клубовете и телевизията, готвеща се да излъчи футбола за 2 лева повече спрямо миналата година - Diema.


Причината за отлагането е участието на Левски, Лудогорец и Ботев в тазгодишното издание на евротурнирите и техните предварителни кръгове.
"Нечувано натоварване в началото на шампионата е да играеш цели два мача в рамките на седмица. Трябва да сме патриоти и да приемем, че тимовете ни трябва да се запазят, за да стигнат до добри турнирни резултати, преди да отбележат поредна нулева година за футбола ни" - сподели Борислав Михайлов, доживотен президент на БФС, каквото ще да става.


ЦСКА пък рече, че ако ще се отлага така, нека направо е за след 2 години, така че и "армейците" да се включат в евробойството.


Както е известно, в родния шампионат има по-малко мачове отколкото в повечето други европейски първенства, но пък за сметка на това и играчи на по 26 години се считат за млади надежди поради запазване на скрития им потенциал.


zhelyo

Ще спечелим ли евротурнирите с тази хитра националноотговорна стратегия?

Избери отговор!
Край