Обрат в Първа лига: Лудогорец изпада, Пирин директно в групите на ШЛ

Jun 1, 2017     zhelyo     9210
БФС - Истински обрат настъпи в родната Първа професионална лига, която доскоро се казваше “А” група, което обаче не звучеше достатъчно професионално. Отказа се, че специалистите от БФС не разбрали добре предложението на холандските си колеги, които преди година изготвиха формата на първенството ни.
 

Така шампионът Лудогорец от следващия сезон ще рита във Втора лига, тъй като вече са превъртели играта и ще трябва да започнат отначало. Добрата новина за българския футбол обаче идва от Благоевград и местния Пирин. По-бедният от двата отбора с орел на емблемата в България догодина ще играе в Шампионска лига, като се класира директно и дори ще бъде в първа урна при жребия. Причината за това е, че Пирин станаха девети, а ако разделим първенството на първа осмица и втора шестица, това прави “орлетата” първи. Освен това синът на един от холандските специалисти бил роден на 09.09 и той искал да направи жест към него.
 

Изненадите обаче не свършват дотук. Според новите правила българския футбол ще има представител на Световното първенство по кърлинг, което ще бъде догодина в Исландия примерно.
 
“Решихме да направим българското първенство малко по-разчупено, за да върнем публиката по стадионите и зрителите пред платения канал. Така подготвихме тази малка изненада, като чрез жребий избрахме един отбор, който да замине за Исландия. Догодина спортът няма да бъде кърлинг, а водна топка, за да има повече динамика”  - заяви същият този холандски специалист, дето синът му е роден на 09.09 и в чест на датата се казва Георги ван Димитров.
 

В същото време се очаква само през следващата седмица втория (ЦСКА, ако вземе лиценз) да играе с петия (Локомотив Пловдив, ако Камбуров не е контузен) три последователни мача в един ден, а Дунав, Нефтохимик и Черно море да играят всеки срещу всеки по едно полувреме. Победителите от двата сблъсъка ще се изправят един срещу друг, за да решат дали в България да има футбол и от следващия сезон или първенството да се закрие.  

Венелин Костадинов

Разбрахте ли правилата на Първа лига?

Избери отговор!
Край