Заменят БНТ с живо излъчване от нагръдните камери на българските полицаи

Jan 22, 2024     zhelyo     1227
БЪЛГАРИЯ - Държавната телевизия, която по закон се води обществена, ще има изцяло нова програма. Това ще стане, веднага след като на униформените полицаи се поставят нагръдни камери, които да заснемат 24/7 тяхната дейност.

"На БНТ липсва светкавична актуалност, прозрачност, граждански теми. Критиките, че имаме раздут щат и за един репортаж са заети 2-3 пъти повече души, отколкото в частна телевизия също не са за пренебрегване" - рационализира концепцията си каращият втори изтекъл мандат генерален директор Емил Кошлуков.

Камерите на полицейските служители из цялата страна ще бъдат ползвани, за да се покаже как живеят всички българи, като освен на сигнали за престъпления и нарушения, служителите на МВР ще ходят на театри, опера и на туристически забележителности, за да покрият политематичността на БНТ.
Според изчисления използването на новата инфраструктура на органите на реда ще спести на БНТ по 40 милиарда лева годишно.

Критици на идеята се притесняват, че това може да доведе до етични и правни проблеми, свързани с поверителността и личните данни, но от телевизията уверяват, че личните данни на всички българи отдавна са изтекли по шестнайсет пъти в Интернет.


 

Ще гледате ли?

Избери отговор!
Край