ЮНЕСКО вкарва всичките 500 милиона километра български магистрали в списъка със световното културно наследство

Jun 29, 2021     Draxler     36359
ПАРИЖ - Добра новина и поредно признание, че и ний сме дали нещо на света пристигна от централата на ЮНЕСКО във френската столица – българските магистрали ще бъдат вкарани в списъка със световното културно наследство.

„Много се притесняваме от заявките на някои политици в България, че искат да изчегъртат направеното от старата власт и побързахме да поставим вашите магистрали под егидата на ЮНЕСКО, за да ги защитим. Те имат изключителна културна, историческа и естетическа стойност и трябва да бъдат запазени за бъдещите поколения“, коментира шефката на ЮНЕСКО Одри Азуле.

С вкарването на магистралите в списъка те вече няма да се ремонтират, а ще се реставрират. Агенция „Пътна инфраструктура“ пък ще може да припечели някой лев от входна такса на милионите туристи, които ще се изсипят у нас от всички краища на света, за да разгледат това велико достижение на човешката цивилизация.
Българските магистрали са уникални още с това, че са на вълни, признаха от ЮНЕСКО, а допълнителна културно-историческа стойност им придава фактът, че у нас израсна цяло едно поколение, което не бе виждало да работят и двете тръби на тунел „Витиня“.

Draxler

Какво друго да влезе в списъка?

Избери отговор!
Край