Осъдиха новинарски сайт за кликбейт заглавиe. Кой е той и каква е присъдата прочетете, като цъкнете тук

Dec 13, 2021     Шейсетака     5038
ТЕМИДА - Популярният информационен сайт на Не!новините беше осъден на три бири условно за неправомерно използване на заглавия тип "кликбейт".

Поясняваме, че това са заглавия, които принуждават аудиторията да кликне и да отвори нещо, защото така ще се разкрие разголената гръд на родна или световна звезда, най-често от женски пол. В повечето случаи обаче няма гола гръд, а най-много има голо рамо с леко загатване на гола гръд, но дали е гола не е 100% сигурно.

В конкретния случай Не!Медията е осъдена за заглавия от типа "10 начина за...", "10 причини да..." или „10 Не!Ща, които...", като всъщност се оказва, че са предоставяли по 9 или дори по 8 от обещаните в заглавието 10 артикула. Това е 10 до 20% по-малко от договореното, което подлежи на всякакви санкции, защото българина е много чувствителен като бъде ударен в грамажа.
„Подобни своеволия са немислими, особено за медии от грешната страна на корпулентността, пък било то и Не!Медии“, коментираха от там където Гешев и Сийка работят, след като са се само-сезирали за проверка от медийни публикации в медии от правилната страна на корпулентността.

От там допълниха още, че всичко е предварително съгласувано с Pi Ar Sevi Boiko по чат канал, затова не подлежи на никакви обжалвания или даже на злобни задявки във Фейсбук.

Очаквайте скоро развръзката и не забравяйте да кликате на заглавията, докато това стане.

Какво са направили с липсващите артикули?

Избери отговор!
Край