Човек, който мрази чалга, всъщност никога не се напивал достатъчно

Apr 9, 2024     Дон Асенчо     3382
ЧАЛГАРИЯ - Софиянецът Кевин-Стойко Петров, завършил елитна гимназия, мрази чалгата още от училище, когато било модерно да се мрази чалгата и той започнал да мрази чалгата също, за да е модерен.

Пламенно свръзвал слушането на чалга с беззаконието, простащината и всички проблеми на държавата, но не като симптом, а като главен причинител и показател за духовния разпад на нацията. Като самопровъзгласил се интелектуалец, Кевин-Стойко страстно осъждал всички ориенталски ритми, които съвсем случайно достигали неговите изтънчени уши.

Една вечер, след цял ден возене в градския транспорт, разправии по институции, и нерви покрай изгустирали съседи, Кевин-Стойко не се пречупил и прибегнал до единственото спасение за стресираната българска душа - гроздовата. Интелектуалецът си нарязал салата, защото вярвал в равенството на половете и не можел да накара жена си, след което си сипал люта ракийка, подарена от тъста му, и без да се усети, изпил цялото шише.
Не след дълго, в леко опиянено състояние, загледан в телевизора, той усетил, че нещо дразни периферното му зрение. Лампата над масата премигвала, и Кевин-Стойко решил, че това е перфектният момент да смени крушката. Качил се на масата, но случайно настъпил дистанционното и телевизорът сменил канала на Планета Пайнер. Там била ретро вечер и песента "Луда по тебе" на Камелия гръмнала в съраунд саунд системата.

Рефлексивно погнусен, подпийналият бивш интелектуалец понечил да скочи от масата, но нещо в балканската му душа трепнало, и преди да се усети, вече щракал скришом с пръсти. Малко по-късно, той усилил звука с пръстите на краката си и останал на масата, танцувайки.

Слушате ли чалга?

Избери отговор!
Край