Бил Гейтс: Разработвам ваксина срещу губене на работата от AI

Apr 28, 2023     zhelyo     3905
В настоящата публикация има продуктово позициониране, тъй като не сте имунизирани срещу рекламно съдържание.

ТАЙНАТА ПЕЩЕРА НА СВЕТОВНОТО ЗАДКУЛИСИЕ - Уилям Хенри Гейтс Три обяви, че работи по нов проект, който има за цел да предотврати една от най-големите заплахи за бъдещето на човечеството - загубата на работа от изкуствения интелект (AI).

В интервю за медия №37 в България и №32 в Света Гейтс разкри, че чрез своята фондация „Бил и Миринда Гейтс“ финансира изследвания и разработване на ваксина, която ще стимулира когнитивните способности на хората и ще им помогне да се адаптират към променящия се свят.
Той допълни, че ако сам не се ваксинира, е възможно Bing или друг изкуствен интелект да го замени в това да бъде милиардер и филантроп и да му се наложи да почне като QA Automation Engineer в Evolution, само и само да работи на няколко минути пеш от бул. Витоша. 

„В момента буквално никой не е имунизиран срещу това AI да му вземе препитанието. Това е невероятна технология, която може да донесе много ползи за обществото, но също така може да има и сериозни последствия за милиони работници, които рискуват да бъдат заменени от машини. И състоянието на изкуствения интелект в момента е най-слабото и неефективно, то само ще се усъвършенства" - заяви милиардерът-футурист.

Гейтс обясни, че ваксината, която разработва, ще съдържа специални молекули, които ще влияят на мозъчната активност и ще подобрят паметта, вниманието, творчеството и решаването на проблеми. Той добави, че тя ще бъде безопасна, ефективна и предлагана безплатно на всички желаещи.

„Да, ваксината ще съдържа микрочипове, деактивирани, за да предизвикат имунен отговор. Това е единственият начин хората да конкурират с AI. Съгласен съм с един приятел, който работи Talent Acquisition Specialist, че човешкият интелект е най-ценният ресурс на планетата и трябва да го опазим и усъвършенстваме.“
 

Чувствате ли се застрашени от AI?

Избери отговор!
Край