Сарафов: Гешев е поредният беглец от правосъдие, започнах разследване срещу него и избяга в САЩ

May 10, 2023     zhelyo     3165
ПО-ПО-НЮ ЙОРК - Заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов обяви Иван Гешев за издирване с клипче в канала си в Телеграм, с което го обвини в политически игри и липса на муниции за структурите на прокуратурата.

Той обясни, че всеки български прокурор има право да разследва обвинител №1 и с тези си правомощия е започнал разследване срещу началника си за корупция, опъване на чадъри, превземане на бизнеси и изнудване.

"Очаквам скоро г-н Гешев да влезе в бюлетина за издирване на Интерпол. Ще бъде поредният, който е надушил, че прокуратурата има доказателства и е избягал в друга държава, за да не отговаря пред българската Темида" - обяви Сарафов.
Сарафов твърди, че Гешев е лъгал обществото не само за това, че в автомобила му по време на взрива е било и семейството му, ами че и самият той е бил в бронираната лимузина. Според следствието главният прокурор вече е бил на път за САЩ по време на инсценировката.

Сарафов също така разкри, че израелският експерт, който е бил доведен на местопроизшествието, е бил по разпореждане на Гешев и че е бил на мястото, за да манипулира разследването и да подменя уликите.

Междувременно заместникът на директора на Националната следствена служба Ясен Тодоров обяви, че е започнал разследване срещу самия Сарафов за тормоз срещу длъжностен каскет и богохулство.

Ще арестува ли Сарафов Гешев?

Избери отговор!
Край