Викат Евгени Бакърджиев да взриви фонтана на Витошка

Apr 24, 2014     zhelyo     9056
бул. ВИТОША, СОФИЯ - Фамозният с екстраординарността си фонтан насред пешеходната част от столичния бул Витоша ще бъде взривен от бившия министър по регионалното развитие и благоустройството Евгени Бакърджиев.


"Спряхме се на него заради опита му с Мавзолея" - признава кметът на София Йорданка Фандъкова, представяща проект шадраванът да бъде взривен на 6 етапа в рамките на 10 дни.


Вариантите за преодоляването на архитектурната криза насред едно от оживените и наскоро облагородено места в София са били няколко, признава Фандъкова.
"Алпийска фирма Дъглас предложи да открадне фонтана, имаше оферта да бъде превърнат в Lafka, а част от фауната на Централна гара обяви, че може да омирише фонтана и да го ползва за просене, докато трае ремонтът на жп-гарата" - споделя Фандъкова, товарейки с лопата два тона тротил, поискани от Бакърджиев, за да се справи с ненужния фонтан.


Предвижда се взривовете да бъдат предавани наживо по интернет, а получилият се от тях кратер насред София да бъде ползван за археологични екскурзии на туристи.


zhelyo

Какво бихте направили с фонтана, ако ви беше в хола?

Избери отговор!
Край