Засупиха глада!

Nov 3, 2009     zhelyo     1738

Вчера, около три и половина по старото и два и половина по новото време, международна група от унгарски учени, членове на Клуба на “Държащите да се знае, че са алкохолици алкохолици”,  най-сетне е успяла да засупи глада. Чудовищното им постижение се случва след като в продължение на близо година и три месеца хората на науката (разбирай, че са си свои с нея и си вършат разни услуги) са седяли в състояние на ступор, в следствие прочитането на най-тъпия рекламен слоган, измислян някога, някъде, от някого, изобщо, въобще.

 

Опитите на ръководените от Гейзга Мейзга алкохолизирани гении започнали, след като след четириридневно пиене един от тях казал „Май съм гладен…”, а друг се оригнал и казал „Засупи глада!”, след което повърнал и заспал. Тъй като частицата „май” в изказването на първия оставила всички останали с впечатлението, че щом е „май” то тогава е много възможно вероятно изобщо да не е гладен, те просто се стъписали от тъпотията на словосъчетанието „Засупи глада!” и както беше споменато – година и три месеца седели, гледайки с празни погледи в една точка, докато по реверите на лабораторните им манти се стичало огромно количество слюнка, капещо от отворените им пак в следствие на „Засупи глада!” усти.

 

Едва вчера, малко след полунощ първо самият Гейзга Мейзга се съвзел, избърсал си лигите и бил по един шамар на всички от лабораторната група, за да се освестят и те, да си избършат секретите, и да видят какво да правят. Някой си изказал мнението, че „Да, слоганът е брутално тъп, но – както знаем – във всяка тъпотия има доза мозък, дали да не опитаме все пак да засупим глада?” и изтърчал да купи две кила суха супа. Учените останали потресени от последвалия факт: след като яли по едно шкембе на прах, установили, че гладът наистина изчезва, тоест – бива засупен.

 

„Тогава си зададохме въпроса „А дали не може да бъде засалатен?” – споделя ръководитеят Мейзга. „Оказа се, че може.” – с нескрита радост в очите допълва той. Така, в рамките на два часа и половина, цирозиралите доценти, професори и обикновени пияндета открили, че гладът може да бъде „заспагетен” със спагети, „замусакен” с мусака, „закюфтен” с кюфтета и дори – „запачен” с пача, било тя студена или топла. „Това е революция в справянето с глада!” – ликува Мейзга – „Може би, навлизаме в нова ера, в която световният глад ще бъде само спомен от миналото, когато никой не се е сетил, че гладът може да бъде засупен!”


Опитите на групата международни учени от Унгария ще продължат и през следващите дни, когато те ще проверят дали гладът може да бъде „задюнерен” с дюнери, „загиросен” с гироси, „запицен” с пица и „залайнен” с лайна.
parvanku

Край