Спокойно: Коронавирусът се предавал най-вече чрез пари, българските били най-изпрани

Jul 16, 2020     zhelyo     4937
СЗО - Световната здравна организация произведе пореден къшей звучаща леко половинчато информация, дала повод за дискусии, спекулации и народен фолклор на милиони граждани по света.

Според последни проучвания един от най-масовите начини за предаване на заразата COVID-19 е чрез пари - хартиени и монети, които често и бързо биват пипани от хора и сменят рязко притежателите си.

"Може би 23% от всички заразени не са контактували с друг болен директно, но са докоснали монета или банкнота, която само час-два по-рано е била пипана от носител на вируса" - споделя епидемиолог от СЗО, който не изглежда да може да надпие нашенските епидемиолози.
От Националния оперативен щаб изненадващо успокоиха населението на България, което все още използва предимно кешови плащания и е по-назад с картовите операции от други части на света.

"България има най-праните пари на планетата. Може да се яде от тях, даже може да си ги държите в нощното шкафче и да заспивате, без да си миете ръцете след пипане на пари" - споделиха сюрия генерали.

Миете ли се след пипане на пари?

Избери отговор!
Край