Разбиха нова схема на ало-обирджии, предлагали сертификат срещу пари през терасата

Oct 18, 2021     Шейсетака     3791
ЛЮЛИН - Нова схема на ало-подледци беше разкрита от СДВР-то на София.

Жертвите били принуждавани да хвърлят огромни парични авоари в платнени кесийки през терасите на ниските етажи на блоковете на квартала, защото от по-високите, парите се разпилявали във въздуха преди да паднат на земята.

Срещу това жертвите трябвало да получават фалшиви сертификати за ваксинация. Наглеците трябвало да оставят в пощата на измамените ценната хартийка, след като вземат парите.
Понякога даже пройдохите обещавали да оставят и бонус - уникален номер за преброяването към сертификата за ваксини. Но реално измамените получавали опаковки от дъвки, ползвани многократно еднократни маски и тук-там по пакет излюпени семки.

НачалникЪТ на СДВР-то, който няма запазено място в “Столичния инспекторат” в случай, че бъде уволнен, понеже никога не е потупвал граждани по рамото в полза на правилната политика, умолява последните да ползват само официалните сертификатаджии, защото тия са наши хора, проверени и няма да тръгнат да мамят мамещите, а съвестно срещу няколкостотин лева ще им дадат сертификати без ваксиниране.

Попитан за мнение по въпроса, човек живущ в съседния блок каза: “Писна ми, ей! Трети път ме нацелват. два пъти с 20-олевка и един път с 50-ачка. На хората дето вярват на тия неща мога да им кажа само, че не са никви 'триоти! Нация, която хвърля пари през балконите по непознати, не може никога да бъде ваксинирана!”

Честни измамници ли са това?

Избери отговор!
Край