Китай изпреварва Италия по качеството на вносните стоки към България

Feb 11, 2020     Томпсъна     7362
МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ - Представители на големия и среден бизнес в България започнаха да се изказват все по-ласкаво за стоките идващи от държавите от Далечния изток. Стигна се дотам, че вносът от втората икономика в света (Китай), надмина по качество този, идващ от Италия.

Италия премина през изключително тежък период през последните години и това се отрази на всеки елемент от обществения живот в страната и имиджа ѝ навън.

Единствено Ювентус държи донякъде положението, като запазва до някаква степен националното самочувствие на италианците, но дори и те няма да се окажат достатъчни да защитят статута на италианския футбол след неминуемото бъдещото унижение, което ще сполети Интер на Лудогорец арена в Разград.
Китайската държава също си има собствени проблеми за решаване. Правителството ще се опита да въведе строги правила относно кои точно животински видове е редно да присъстват на китайската трапеза и до каква степен сготвени да бъдат те. Ще се пратят проучвателни комисии в различни части на света и да се въведе по-консервативна култура на храненето (или просто някаква култура на храненето).

Според местни експерти в Китай ще е най-добре да се екстраполира опита от българската кухня, като се постигне съответния компромис с китайската. В България ядивните видове животни са може би не повече от 6, а за големия процент от хората най-често са два (нещата, които живеят във водата не се броят).

"Нашите китайски приятели трябва да наблегнат на чистото пиене и мръсните вицове. Разбира се, разнообразието е едно от най-хубавите неща, но трябва да се постави границата някъде!" - коментира един много, много мъдър българин.

Кое е най-хубавото нещо на Италия?

Избери отговор!
Край