Юнкер: Послушението на Борисов и България е пример за цяла Европа!

Jul 3, 2015     zhelyo     6379
БРЮКСЕЛ - Екскурзията на 30 кметове от ГЕРБ в Брюксел се превърна в апотеоз на българолюбието от страна на европейските ни партньори.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обявии, че Бойко Борисов с първото, както и с второто си правителство, е пример за подражание в сферата на фискалната култура за Европейския съюз. Той направи ярък контраст между инатливото поведение на социалиста министър-председател на Гърция Алексис Ципрас и нашия премиер.


По думите му ако всички спазват изискванията и нарежданията на Европейската комисия, Съюзът би бил много по-лесен за управление. Той даде и пример с това как в България успяват да задържат пенсиите на нива под 220 евро и пенсионерите не са протестирали с искания за увеличение, а гръцките им набори се оплакват от пенсиите си в размер от над 1000 евро.
"Всеки може да иска повече, въпросът е колко му трябват всъщност и колко може да си позволи да харчи. В България се провеждат много важни реформи в правосъдието и вътрешния ред, в подобряване на инфраструктурата, финансира се културата изключително интензивно. Изобщо - населението е впрегнато в реформи. Борисов разбира, че увеличение на доходите не е най-важното нещо в момента за България. Пенсионерите им не протестират, доходите им стигат, пътуват често в страната и зад граница, приготвят си сами зимнина. Гърция и всички ние трябва да се поучим от Борисов. Благодаря, Бойко! Благодаря, България!", завърши емоционално Юнкер.


Около 14 000лв на човек са били разходите по посещението. Цветан Цветанов, който също бе в Брюксел, обясни, че в тази сума влизат самолетните билети, хотелското настаняване за три нощувки с изхранване, транспорт в Брюксел. В тази обща сума са били предвидени и средства за лични разходи по време на престоя в европейската столица. Така посещението на кметовете и спътниците им е излязло на държавната хазна 600 000лв.

Павел Стоянов

 

Е а?

Избери отговор!
Край