Илън Мъск ще произвежда сирене от себе си, ще се нарича Мъскарпоне

Mar 21, 2024     zhelyo     2754
МАНДРАТА Х - Най-богатият почти човек в света Илън Мъск обяви навлизането си в хранителната индустрия с уникален продукт - сирене, произведено директно от него самия.

Продуктът, кръстен "Мъскарпоне" в чест на личния му мускус, от който го произвежда, се очаква да революционизира пазара на деликатеси с изключителната си цена от $280 за килограм.

Това не е първият път, в който Мъск се отправя към неочаквани територии, но създаването на сирене от собствената му биомаса определено задава нови стандарти за иновациите. По информация от близки до проекта източници, специалният процес на производство включва авангардни технологии за преработка и усъвършенстване на продуктите от неговите жлези, което дава възможност за екстракцията на основните компоненти, необходими за сиренето.
Със своята изискана визия и несравним вкус, "Мъскарпоне" вече привлече вниманието на гурме любителите на сирена по света, като първите партиди са разпродадени предварително до края на 2026 година. 

Критиците и експертите по биоетика повдигат въпроси относно методите и последиците от такъв нетрадиционен подход към производството на храни. Въпреки това, от екипа на Мъск твърдят, че всички процеси са напълно безопасни, устойчиви и в съответствие с най-високите стандарти за качество и етика, с които той никога не би допуснал компромис.

 

Бихте ли куснали?

Избери отговор!
Край