Евразийският съюз: България е далеч от покриване на критериите за членство при нас

Jun 5, 2014     zhelyo     5479
МОСКВА - Лидерите на новооснования Евразийски съюз Владимир Путин и другите двама обявиха, че новата общност е готова и очаква разширяване, но не на всяка цена.


"Кандидатите за членове на Евразийския съюз трябва да има с какво да допринесат за него, това не е просто група в социалната мрежа, в която да клечиш и да гледаш другите какво правят" - спомена Путин, следейки какво вършат поданиците му в интернет.


Специално за България, която получи покана от руския посланик в София, било прекалено рано да таи надежди за участие в новата икономическа общност.
"Понастоящем България ни е полезна оптимално, но за влизане в Евразийския съюз тя трябва да покрие определени критерии. Дори за нас нивото на корупцията, непредвидимата икономика и зависимостите на политиците са прекомерни и индикации, че трябва да избягваме по-задълбочено обвързване от няколко задкулисни енергетични проекта" - сподели Путин, периодично оставащ без горнище по стар навик.


От своя страна България обяви, че що няма Евразийски фондове за източване, а рублите под една или друга форма идват насам, значи няма нужда от такова членство към момента.


zhelyo

Членува ли ви се там?

Избери отговор!
Край